Лора Сарандева отпадна от състава на националния  отбор на България

...
Лора Сарандева отпадна от състава на националния  отбор на България
Коментари Харесай

Лора Сарандева отпадна от състава на България за квалификациите срещу Италия

Лора Сарандева отпадна от състава на националния  тим на България по хандбал за дами за международните квалификации против Италия през идващия месец.



Състезателката на френския Тулуза е с травма в глезена и няма да бъде разполагаем на треньорките Петя Панчева, Веселина Златева и Анита Хараланова при завръщането на дамската селекция на страната на интернационалната сцена след 6-годишно спиране. 



Гардът Сарандева не дойде за втория предварителен лагер в Габрово, който стартира в сряда. Освен нея, треньорският екип няма да може да разчита и на опитните Стефка Агова (Свиленград) и Соня Богданова (Бяла), които не се отзоваха на повиквателните по персонални аргументи. 


Така групата, която тренира в зала " Орловец ", остана от 16 състезателки. От чужбина дойдоха Ивон Дюлгерова (Местрино, Италия), Мари Томова (Будучност, Черна гора), Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова (Шпаркасе Блау-Вайс Фелдкирх, Австрия), Полина Генчева (Ларвик, Норвегия), Маринела Панайотова (Понтиния, Италия), Стефани Петрова (Ферара, Италия) и Гергана Грозданова (Топличанин, Сърбия). От състезаващите се в българския шампионат в представителния отбор са включени Габриела Георгиева и Стиляна Павлова (Сливница), Кристина Миланова (Свиленград), Емилия Самуилова, Гергана Александрова и Екатерина Стефанова (Търновград), Ирене Иванова (Бяла) и  Десислава Николова (Етър 64).

Няколко състезателки на лагера в Габрово имат известни здравословни проблеми и упражняват на омекотен режим, само че очакванията са, че те ще бъдат подготвени за срещите с италианките през идната седмица.

Българките ще упражняват в Габрово до неделя, след което ще отпътуват за Варна, където на 2 ноември (сряда) от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта е първият дуел със Скуадрата. Реваншът е на 6 ноември (неделя) в Киети.

Победителят от мача България - Италия ще продължи във втората фаза от елиминациите за хандбалния Мондиал 2023, в която ще се включат още осем отбора, спечелили срещите си от първия квалификационен кръг, съставът на Чехия и още 10 тима от идното Европейско състезание в Словения, Северна Македония и Черна гора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР